hits

Dyreparken tips!

Vårt Kristiansand besøk nærmer seg slutten. Og det kjennes helt greit, med den uflaksen vi har hatt på denne turen. Vi kjøpte på forhånd billetter til 3 dager i Dyreparken. Tenkte at siden parken er stor og det er masse å se ville vi trenge god tid. Var ikke klar over at nesten alt er stengt utenom sesong. For at andre skal slippe å oppleve nøyaktig det samme, tenkte jeg å komme med noen nyttige og rykende ferske tips til de som planlegger en tur til Dyreparken med barn, eller for første gang, i nærmeste framtid:

1. Hvis du har tenkt å dra til Dyreparken med barn som skal besøke parken for aller første gang, anbefaler jeg å legge besøket til høysesong. Reiser du utenom sesong, opplever du kun å komme til en så godt som stengt park. Alle de mest populære attraksjonene som Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltann sin verden og Kardemomme by er da helt stengt. Og man risikerer fort å få et barn som blir veldig lei seg og skuffa. Jeg har hørt min datter på 5 år si ordet kjedelig mange ganger under dette besøket, og det var ikke det inntrykket vi ønsket å gi henne av Dyreparken og Abra Havn.

2. Hvis du likevel velger å reise på høsten eller utenom sesong holder det å kjøpe billett til 1 dag da det er nok. Det er stort sett kun dyr man kan se på da, og ikke andre ting. Det var kun 1 spiseplass åpen nå i hele parken og 2 butikker. Alt annet var stengt, lukket og låst. Tilbudet av aktiviteter er svært begrenset utenom sesong. Åpningstiden har også vært redusert: kun åpent fra klokken 10 til 15!

3. Last ned Dyreparken appen på telefonen din! Her kan du ved å søke på alle dager og datoer få en oversikt over hva som er åpent og hva som er stengt den dagen du planlegger å besøke parken. Man får også opp hvilke attraksjoner man kan besøke og hvilke aktiviteter som skal foregår på alle dager. Ved å bruke denne appen er det lettere å planlegge et besøk så man kan få mest mulig ut av besøket i parken. Man sparer også penger ved å kjøpe billetter fra denne appen! En billett koster 50 kr mindre i appen enn i parken.

4. Velger du å reise i høysesong holder det å kjøpe billett til 2 dager! Parken er stor, men ikke større enn at du kan dele opp aktivitetene som skjer i høysesongen over to dager. Til de mest populære aktivitetene som Hakkebakkeskogen sitt tog og filmstudio kan du kjøpe billett på forhånd via Dyreparken appen.

5. Mat og drikke er veldig dyrt i Dyreparken! Det er lurt å ha med seg drikke, matpakke, kjeks eller frukt i en sekk om man vil slippe å bruke en formue på mat inne i parken. Babymat får man gratis overalt inne i parken på de ulike spiseplassene.

6. Det er lurt å sjekke værneldingen før du drar! Om høsten er det ofte dårlig vær i eget land. Og varme klær og regntøy kommet som regel alltid godt med! For barn er gummitøvler og parkdress er must inne i Dyreparken på høsten!! Da gjør det jo ingenting om de sklir og får gjørme over hele seg ...

7. Det er enkelt og praktisk å bo på hoteller nær parken som feks Abra Havn eller Dyreparken hotell (Noas Ark). Men utenom sesong er det helt dødt på disse hotellene! Vi har ikke sett en eneste sjørøver på sjørøverhotellet Abra Havn mens vi har vært her. Alt er stengt! Det er ingen aktiviteter eller underholdning, og kan fort bli ensomt og veldig kjedelig.

8. Det er lett å komme seg til Dyreparken fra togstasjonen og sentrum av Kristiansand. Det går flere ulike busser hele dagen. Turen tar cirka en halvtime. Og for 2 voksne og 1 barn koster bussbilletten ca 60 kr fra sentrum og til parken.

9. Sørlandsenteret ligger like i nærheten av Dyreparken. Man kan gå dit på ca 10 - 15 minutt fra Dyreparken eller ta bussen. Her er det greit å slå i hel tid og noen timer om været blir dårlig eller man trenger å fylle opp kjøleskapet man har i leiligheten på Abra Havn.

10. Hvis man har begrenset med tid i Dyreparken og vil få med seg noen få høydepunkt, anbefaler jeg å få med seg et par dyrepresentasjoner. Presentasjon av løvene var feks veldig bra! Og dette var like morsomt å se 3 dager på rad!! Dyrepasseren deres var kjempeflink å fortelle og engasjere. Noe som var med på å gjøre det spennende dag etter dag. I høysesongen kan man også få med seg presentasjon av tiger og geopard, som absolutt er verdt å få med seg!! Vi var også med på mating av dyrene i Nordisk Villmark. Men dette gikk ikke helt hjem hos vår 5 åring. Da var hun så lei seg for at Hakkebakkeskogen var stengt .. (som alt annet i parken)

#dyreparken #kristiansand #tips #familie #barn #mamma #høst #reise #opplevelse #september #foto #natur #torsdag #hverdag #dyr #løver

4 kommentarer

Laila MA

28.09.2017 kl.22:14

Kjedelig at alt var stengt men håper dere hadde et hyggelig opphold tross alt. Flotte bilder du har tatt i vertfall og godt med tipsene du gir, slik at andre slipper å gå i samme felle.

Ha en flott kveld :-)

Reiseglad Reiseglad

28.09.2017 kl.22:29

Veldig kjedelig at alt var stengt Laila MA! For det var jo ikke dette vi hadde tenkt oss eller betalt for .. Men uansett kjekt med et avbrekk fra hverdagen til tross for at denne turen ikke ble som tenkt. Håper andre som har tenkt seg hit velger å heller bruke noen kroner ekstra på å reise her når det faktisk er sesong og alle populære attraksjoner har åpent, fremfor å spare noen kroner å komme til nesten helt stengt park og et helt øde hotell. Det ønsker vi virkelig å unngå igjen! Skuffelsen hos den lille har på enkelte dager vært ENORM! : (

Andrea

29.09.2017 kl.14:37

Tusen takk for tips :)

Reiseglad Reiseglad

29.09.2017 kl.15:53

Håper de kan hjelpe noen som har tenkt seg dit Andrea. Kom akkurat hjem etter en ikke helt vellykka ferie pga at alt var stengt der.

Skriv en ny kommentar

Reiseglad Reiseglad

Reiseglad Reiseglad

40, Oslo

Dette er en blogg som har fokus på reising og opplevelser sammen med barn. Her vil du ikke finne mote, mat eller interiør tips. Men kanskje inspirasjon til din neste reise eller oppdagelsesferd? Alt er skrevet av en reiseglad, eventyrlysten, dagdrømmer, aktiv og engasjert mamma til 3, som stadig er på farten rundt om i verden.

Booking.com

Kategorier

Arkiv