Velkommen 2015!

Velkommen, 2015! Et nytt år ligger foran oss. Hele 365 blanke dager skal fylles. Vi fyller gjerne hodene og hjertene våre med forventninger om  at neste år skal skal bli så mye bedre, nå som det nye året nærmer seg. Lager vi nyttårsforsett som legger litt for mye press på oss selv? Det er viktig å innse at det perfekte livet ikke finnes. Lene Marlin fortalte åpent om sine psykiske problemer dette året. Og viste hele Norge at psykiske problemer kan ramme alle, og at det gjerne handler om et forventningspress vi setter på oss selv. Det er umulig å bli perfekt, og det er umulig å få et perfekt liv. Det finnes rett og slett ikke. Det som derimot finnes, er gode dager. Gode dager der man er tilfreds med det man har. Der man aksepterer at det finnes stunder med motgang, stunder der ting ikke blir som man vil. Det er faktisk en del av livet det også.

Du kjenner til begrepet `halvfullt’ eller ¨’halvtomt’, ikke sant? Det er en slags ligning på hvordan du har det. Er du på vei oppover eller nedover? Er du i ferd med å lade opp eller ut? Ser du muligheter eller ikke? Hvis vi er takknemlige for det vi har, og prøver å se det beste i enhver situasjon, stiller vi mye sterkere når utfordringene kommer. For det gjør de jo.

Syne du det er vanskelig å se det positive i livet akkurat nå, skal du huske på det Lene Marlin sa:  -Selv om livet er så mørkt og vanskelig, så kan det faktisk bli bedre. Og det å holde ut, kan få fantastiske konsekvenser. Det finnes måter man komme seg videre på.

Jeg håper det nye året kan fylles av positive nyttårsforsetter hos alle, gjerne konstruktive forsett som gir deg glede i hverdagen, og hjelper deg å tenke i retningen ‘halvtomt’ og ikke ‘halvtomt. Du skylder deg selv og alle som er glad i deg  å ta vare på deg selv. Først da kan du bidra ovenfor andre.

Ikke stress etter det perfekte, men vær fornøyd med godt nok! Vær tålmodig! Le litt hver dag!

Dette er et utdrag fra Ellen Arnstad sin siste flotte leder spalte. Hun fikk sagt alt det som er litt vanskelig å snakke om, det som gjerne er tabu, helt perfekt. Ord til ettertanke. Noe man bør tenke ekstra på inn i det nye året, 2015.

Ønsker alle der ute et fantastisk, godt og spennende nyttår! Vi skal i 2015 få en ny start ved å bo et nytt sted. Reise mer. Dra på cruise igjen. Og gjøre vårt ytterste for å fylle et nytt år, med mange spennende opplevelser, som vil gi oss gode minner senere i livet. Mitt eneste nyttårsforsett er at alle mine familie medlemmer skal få et nytt år uten sykdom. At vi alle sammen skal få oppleve å være friske. Sånn at vi har muligheten til å ta del i alle de flotte aktivitetene som finnes der ute, og som man kan være med på, om man bare kommer seg ut av den myke sofaen og det varme pleddet …

16 kommentarer

Siste innlegg