Mykonos

Mykonos er en gresk øy i øygruppen Kykladene i Egerhavet. Øya ligger mellom Tinos, Syros, Paros og Naxos. Og heller ikke langt fra Santorini. Den elegante og bildeskjønne øya med sin skjønnhet og et 30 talls flotte og herlige strender ligger midt i Egeerhavet. Hovedstaden Chora ligger på vestsiden. Det kan være lett å gå seg vill i de smale gatene som er et sant kaos som går i hverandre. Du må ha tunga rett i munnen når du skal hjem nattestid… Gatene ble i sin tid bygget bevisst som en labyrint, for å unngå pirat angrep! Og det sies at det bare er de lokale som kjenner veiene her. Øya har to av de beste strendene i Hellas, Paradise beach og Super Paradise. Alt er bygget i hvitt. Og her finner du de typiske greske postkortmotivene på rekke og rad. Hvitkalkede hus med blå dører og de berømte vindmøllene. 
Mykonos er den av de greske øyene sammen med Santorini som er mest kjent internasjonalt. Øya er et møtested for intellektuelle, jetsettere, homofile og kunstnere fra hele verden. Her er det også masse butikker og bra shopping. Det er et generelt høyt prisnivå og selv om du kan få tak i en rimelig billett må du regne med at hotell, mat og alt annet er generelt dyrere på Mykonos enn andre greske øyer. På dagtid er øya søvnig og avslappende og perfekt for familier! På kveldstid er det et yrende natteliv med masse liv og røre. Dette gjør at det er en øy som passer for alle. Mykonos og Santorini er mine absolutte favorittøyer i Hellas. Siden de ligger så nær hverandre, er det perfekt å kombinere disse øyene på samme tur. Da får får man også opplevd de flotteste øyene Hellas har å tilby!

10 kommentarer
  1. Ja, jeg likte meg veldig godt, for det var ikke et typisk charterreisemål, så det var litt deilig å omgås grekere, og ikke bare skandinavere. Enig i at Santorini og Mykonos er nydelige – har ikke vært der selv, men drømmer om å ta turen!

  2. Har hørt at strendene er flotte i Kefelonia Linni Blystad? Store cruisebåter har Santorini og Mykonos som stopp i høysesongen. Men opplevde ikke at det ble slitsomt mye folk på noen av disse øyene. Fikk følelsen av å være på 2 søvnige og rolige øyer på dagtid = ) Veldig mange flotte menn på Mykonos! Stusset litt over at det var så mange av dem der .. Var ikke klar over at der blir regnet som er paradis for de homofile før jeg hadde dratt derfra .. : D

  3. Ja, det stemmer! De har blant annet Myrtos Beach, som visstnok skal være Hellas’ mest fotograferte strand! Der var vannet helt turkis, og det var virkelig spesielt å bade der.
   Ååh, så flott at du opplevde det sånn da! Det er iallefall et viktig kriterie for min del, det med turister.
   Så morsomt at det var så mange kjekke menn der! Grekerne er jo virkelig noe for seg selv, hihi!

  4. Stranden i Kefelonia høres ut som en drøm Linni Blystad! Mykonos er full av kjekke homofile menn fra hele verden = ) Så ikke så mange kjekke grekere … Men mange spanske, italienske og franske : D Ingen av de norske turoperatørene selger turer til Mykonos. Men Ving Sverige har turer dit .. Og det er ikke langt fra Santorini. Mykonos er også perfekt å besøke for 1 dag. Øya er ikke så stor. Så man får aldri følelsen av å befinne seg på et sted som Kreta feks … Og man treffer ingen som leser VG på stranda : )

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg