Santorini med små barn

Noen av stedene på Santorini er ikke blant de mest barnevennlige dessverre! Men det er likevel fint mulig å dra her med mindre barn om man planlegger litt på forhånd. Den mest populære delen av øya er Oia, som ligger høyt oppe på en klippe på nordspissen. Dette er stedet å dra for å få med seg fantastiske solnedganger og flott utsikt. Men det er ikke mulig å få med seg store deler av denne plassen med barnevogn! Her er det alltid store folkemengder og køer. Og den lille landsbyen består stort sett av smale stier, veldig bratte skråninger i sikk sakk og masse trapper alle veier. Skal du hit med et barn i 1, 2 eller 3 års alderen, anbefaler jeg å ta med en liten reisetrille som lett kan slås sammen. Anbefaler også å ta med seg en solid trille hjemmefra! Det er ikke mange steder jeg så butikker som solgte dette her nede. Så kun 1 butikk i Mykonos, som ligger 2,5 timer unna Santorini med båt!

Jeg var nettopp i Santorini med en 3 åring og reisevogn, og innså fort at det var Mission Impossible! Det endte med at mor løp for å ta bilder, mens de andre ventet tålmodig med den lille på ulike steder mens vi var der. Det var rett og slett ikke mulig å komme seg frem med vogn. Og dette er ikke stedet man lar de små løpe alene. Planlegger du å reise her med barn som er mindre enn 1 år, anbefales det å bruke bæresele her!

Hovedstaden Thira består av mange smale brosteinsgater, mange trapper, mange mennesker, masse turister og mye trafikk! Dette er heller ikke stedet man bør la de små løpe rundt alene. Her er det fint å ha de minste i en liten trille. I Thira finner du både bussholdeplass og taxi om man har lyst å reise på utflukter til andre deler av øya. Drosjene jeg så og kjørte med hadde ikke barnesete! Vi satt derfor bak med den lille. Bussene er ofte overfylte og man må stå. De kjører veldig fort, og de anbefales ikke med små barn. Man kan dessverre ikke regne med at noen gir fra seg et sete, selv om man har med seg et lite barn.

Anbefaler å se på hotell i den rolige landsbyen Imerovigli på vestkysten eller i Kamari på østkysten om man skal reise hit å bo med mindre barn. Personlig ville jeg ikke ha bodd i Oia eller Thira med små barn. Dette er steder som passer best å bo for de som reiser uten barn. Her finner du mange brudepar og de som er der på bryllupsreise. Santorini er ikke en spesielt stor øy. Det er derfor ikke store avstander mellom de ulike byene her. Derfor kan man fint dra på dagstur både til Oia og Thira mens man er der. Selv om Santorini kan være en stor utfordring med små barn, er det likevel hyggelig å være der! Grekerne elsker som kjent barn, og du kan være sikker på at de minste får masse oppmerksomhet hvor enn de er i Hellas!

Flyselskapet vårt klarte å rote bort vår vogn på denne ferien. Og vi var derfor 6 dager uten vogn! Så merk vogna godt!! Ellers blir det fort mye tung bæring i varmen.

8 kommentarer

Siste innlegg