Cruise tips!

Maten er uten tvil høydepunktet om bord på et cruise! Man kan velge å spise på mange ulike steder. Og om bord på et cruise er man aldri sulten, men alltid mett! Inkludert i cruiseprisen er nemlig all mat!! Hver kveld er det man gleder seg aller mest til middagen! Man får da servert en 3 retters middag i hoved restauranten. Under store lysekroner får man fort følelsen av å bli behandlet som om man var kongelig. Hver kveld kan man velge mellom ulike forretter, hovedretter og desserter. Det ene bedre enn det andre! Og man bruker fort noen timer nettopp på denne middagen. Det kan være en stor prøvelse for de minste! De begynner gjerne å bli trøtte på kvelden etter en lang dag. Og blir fort lei eller utålmodig av å sitte i ro særlig lenge. Under middagen er det heller ikke helt passende med de små som enten lager sirkus eller griner utrøstelig. Selv om cruise er familievennlig, er det ikke spesielt populært for de som reiser uten barn å ta hensyn til små i trassalderen når man skal nyte en bedre middag. Og det skjønner jeg veldig godt! Men fortvil ikke! Det finnes enkle triks som fungerer for å få de små til gå fra umulige små som griner og hyler til eksemplariske englebarn under lange middager.

Hos Royal Caribbean og Celebrity Cruises kan man velge mellom å spise i 18 tiden eller rundt 21. Det er lurt å velge det tidspunktet hvor man vet at barnet ditt er minst trøtt. Man kan be kelneren man får om å øke tempoet på serveringen på ditt bord. Da slipper man å vente så lenge mellom hver rett. Ta med tegnebøker og farger! Helst tegnebøker hvor fargestiftene henger fast i tegnebøkene. Det er ganske så genialt! Da slipper man nemlig å plukke de opp fra gulvet hele tiden. Men det aller smarteste man kan ta med seg er en Ipad til de minste! Den laster du opp med tegnefilmer fra Netflix eller Viaplay før avreise. Sørg for at den er fultladet til middagen. Når den lille får servert sine favorittretter fra barnemenyene, så mye dessert de bare klarer og i tillegg favoritt filmen foran seg – så kan jeg love at de små oppfører seg så bra som bare det! Da blir det nemlig morsomt å sitte i ro. Og middagen går lett som en lek! Både for deg selv, familien din og ikke minst omgivelsene. Det er også fint å ha med en liten paraplytrille som man kan putte den lille i om den slukner i maten! Under er eksempler med og uten Ipad = )

Denne kvelden hadde vi ikke med Ipaden. Etter å ha lekt litt med maten var den lille KLAR for å gå! Det var ‘Mission Impossible’ å prøve å forklare den lille at hun bare måtte sitte i ro et par timer til .. Hun ville nemlig opp på øverste dekk å se på basketball banen. Og det ville hun NÅ! Med engang! Og de vet akkurat hva de må gjøre for å få viljen sin! Ingen middag på mor den kvelden. Dagen etter tok vi med Ipad og hun satt helt i ro hele kvelden! Ordet umulig var plutselig helt glemt …. Spiste til og med!

8 kommentarer
  1. Hei,
   Vi er en liten familie på 2 voksne og en gutt som snart fyller 3. Vi vurderer en tur på cruise i Karibien fra Florida i januar. Det er så utrolig mange selskap og skip å velge i mellom, og lurer på om du har noen barnevennlige tips? Er Royal C. mye bedre enn andre cruiselines? Og er det noen av Royal Cs skip som er mer barnevennlig enn vanlig? Eller noen som overhode ikke er det. Hilsen frustrert reseacher

  2. Hei på deg Lena! Vi har vært på mange cruise. Også i Karibien. Vi har kun reist med Royal Caribbean og Celebrity Cruises. Av disse to selskapene er det Royal Caribbean som har mest å tilby for barn og de minste. RCCL og Celebrity er samme selskap / søsterselskap. Men Celebrity er mer formelt og har mer fokus på avslapping og mindre aktiviteter ombord enn RCCL. Hos Royal Caribbean er det mer barn og familier. De har også større båter og mer som skjer hele døgnet. Vi er fornøyd med begge selskapene! Vi voksne likte nok best Celebrity. Men for de små er det mer som skjer på RCCL. Alle cruiseskip er barnevennlige! Vi liker bedre de litt mindre båtene enn de aller største. Grunnen til det er at det føles mer personlig å være gjest på de mindre båtene enn de store. Det er også lettere å bli kjent med andre på de litt ‘mindre’ båtene. Ingen av de er små! Men de aller største blir altfor store synes vi. Mange familier liker også Norwegian Cruise Line. Men har ikke reist med de selv. I den siste utgaven av Foreldre & Barn (desember utgaven) er det en stor reportasje om en familie som tester cruise med Royal Caribbean. 4 sider! Leste den akkurat … Har hatt lite oppdateringer på bloggen min i det siste, fordi jeg holder på med eksamen/ videreutdannelse. Men bare spør om du lurer på noe! Om det er noe som jeg kan bra nå, så er det alt om cruise! = )

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg