Norges fineste sandstrand

Været her på Vestlandet er ikke noe å skryte av for øyeblikket. Men en rastløs sjel som meg, lar ikke dårlig vær stoppe meg! Når jeg først er ute å reiser, må jeg finne på ting, ellers går jeg fort på veggen. Det blir fort kjedelig å bare slappe av. Så i dag bestemte vi oss for å dra på tur, uansett vær og vind.

Et av stoppene våre var på en av de lokale ‘sydenstrendene’. Åkrasanden nord på øya Karmøy er kjent for sine hvite strender og klare vann. Stranden er også kåret til Norges flotteste sanstrand! Og det med god grunn …

Her er det populært å være om sommeren. Men også et sted som brettseilere og turgåere bruker hele året. Dette stedet er også en plass mange velger å ta brudebildene sine. Og når man står her, er det lett å forstå hvorfor så mange har dette som sin favoritt badestrand. Den lille elsket å løpe rundt her!

Altfor kaldt å bade i dag! Det blåste som bare det der ute. Men likevel flott å stå å på alle de tunge og store bølgene som slo imot land mens vi sto der. Og det er da man tenker at det voldsomt vær også kan være vakkert å se på. Alle årstider har jo som kjent sin sjarm, både sommer og vinter.

Åkrasanden består av flere sandstrender, som er adskilt av små berg som stikker ut i sjøen. Stranden er på mange måter et unikt område i nasjonal målestokk. Det levende, men sårbare, sanddynelandskapet er i stadig forandring, og vær, vind og hav har sine naturlige påvirkninger. Her finnes hele 10 forskjellige strandområder, med hvert sitt unike særpreg. Bilder man tar her, blir ulike fra gang til gang, fordi det spesielle lyset her skifter alltid. Kunstnere kommer langveis fra til Vestlandet for å male motivene som finnes her.

Det er så utrolig vakkert her! Balsam for sjelen å være langs havet …

#desember #jul #mamma #mammablogg #reise #inspirasjon #aktiv #familie

17 kommentarer

Siste innlegg