Testpassasjer på Oslo Lufthavn

I begynnelsen av august søkte Oslo Lufthavn etter personer som kunne være med å teste den nye terminalen på flyplassen før den åpner. Responsen var overveldende og enorm! Og de heldige utvalgte fikk tilbud om å komme på Gardermoen, på forskjellige dager, for å være med på en tjenestetest på flyplassen.

En tjenestetest er en test, eller et forsøk, hvor flyplassen undersøker om en ny prosedyre som er utviklet på Oslo Lufthavn fungerer slik som de har planlagt. Ved å bruke testpersoner istedenfor virkelige passasjerer kan de se hva som fungerer og hva som eventuelt ikke fungerer før de iverksetter tjenesten. Dermed kan de også optimalisere tjenesten før de lar vanlige passasjerer få bruke den nye terminalen.

På min dag kom det 180 personer! Alle veldig ulike .. Både kvinner og menn, og eldre og yngre. Noen også med babyer, nedsatt funksjon / handicap eller spesielle behov. Dette fordi flyplassen ønsket at alle typer mennesker skulle være en del av testen. De ønsket også at vi oppførte oss helt vanlig og alminnelig, slik som vi gjør når vi er ute og reiser, for at det skulle virke mest mulig realistisk.

Vi som deltar får lov til å legge erfaringer fra denne testen ut på sosiale mediar. Men får dessverre ikke gi ut for mye info med detaljbeskrivelser av testforløpet, av hensyn til etterfølgende testdager. Det er viktig for testens verdi at testpassasjerer ikke blir «for godt kjent» på nye Oslo Lufthavn før deltakelse på en tjenestetest.

Det jeg derimot har lov til å si er at den nye terminalen er råflott! Alt som er ferdig er veldig fint!! Den nye delen av flyplassen er veldig lys og moderne! Bare toalettene var en opplevelse å se, i motsetning til de gamle. Det er også stikkkontakter overalt! Og flyplassen legger tydelig opp til at passasjerer skal få lov til være på nett og muligheten til å lade opp både telefoner, pc’r og nettbrett overalt inne på den nye terminalen. Stort pluss at dette blir mer tilgjengelig!

Vi som var med på testen ble veldig godt ivaretatt gjennom hele dagen. Vi fikk servert god mat, frukt og drikke flere ganger. Fikk også gavekort og et nett fult av mange fine og nyttige reiseeffekter. Samt gratis transport til og fra flyplassen. Og etter å ha tilbragt en hel dag i avgangshallen på flyplassen, sett utallige fly ta av, kjenner jeg i hele kroppen at jeg er mer reisesyk enn noengang! Spennende, morsom og en veldig sosial dag!!

#aktiv #reise #hverdag #mamma #flyplass #tirsdag #foto #oslo #blogg #familie #mammablogg #fly

11 kommentarer
  1. Det var kjempekjekt å bli med Laila MA! Alt som er nytt, er alltid spennende .. Den nye terminalen var såå flott, at det var som en helt ny flyplass. Veldig sosialt var det også! Alle typer mennesker, som hadde til felles at de alle sammen var veldig blide, spente og glad i å reise. Så morsomste dagen på lenge. God mat fikk vi også .. Håper du har mulighet til å bli med en annen gang! Jeg skal en dag til før terminalen åpner. Gleder meg allerede! : D

  2. Veldig kjekt å få bli med på sånne ting Kathleen! Alle som er med på dette gir også tilbakemeldinger på et spørreskjema vi fikk i slutten av dagen. Og det er kjekt å sitte igjen med følelsen av at vi som faktisk skal bruke flyplassen og den nye terminalen, blir hørt i forhold til hvordan vi ønsker å det der. Tommel opp for en bra dag på Oslo Lufthavn!

  3. Det er faktisk veldig bra at de hører på de som testet det 🙂 Jeg kan skjønne at du sitter med en veldig bra følelse av at dere har vært med på å bidra til kundevennligheten til flyplassen vi skal eventuellt bruke 😀

  4. Det var virkelig et bra opplegg Kathleen! Vi ble så godt tatt imot! De ansatte som ledet denne testen / testene, klarte å få oss til å føle at vi var viktige og verdifulle. Vi dro fra flyplassen med følelsen av at vi hadde vært med på å bidra til at andre reisende skal få en god opplevelse når den nye teminalen åpner. Og det er akkurat det som er så viktig på en flyplass: skape gode forhold så reisende kan fly avslappet avgårde ut i verden …

  5. Så bra at de fikk dere til å føle det, og det er faktisk noe som er viktig i alle kunderelaterte situasjoner 😀
   Jeg tror nok dere har bidratt masse 🙂 Gleder meg til den nye terminalen er tilgjengelig for alle 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg