Forberedelse til skolestart

I Oslo er forberedelsene til neste års skolestart allerede godt i gang! I kveld ble det holdt informasjonsmøter på mange av Oslo skolene. Noe som mange mener er litt i tidligste laget? Barna som skal begynne på skolen neste år er jo ikke engang skrevet inn! Mens vi foreldre som valgte å dra på møte i dag ble positivt overraska. Bakgrunnen for å starte forberedelsene tidlig er nettopp for å forberede foreldre og barn på overgangen fra barnehage til skolegang så tidlig som mulig.

Agenda for møte var:

• Samarbeidsrutiner barnehage og skole

• Det pedagogiske inneholdet det siste året i barnehagen

• Overgang barnehage til skole

• Hva blir annerledes når barnet begynner på skolen

• Generell informasjon om det første året på skolen

• Aktivitetskolen (AKS)

• Hva det innebærer at skolen skal gi tilpasset opplæring

Vår minste er så heldig at hun skal starte på en helt flunkende ny skole! Denne skolen åpnet i august i år, og den mest moderne miljøskolen i landet. Dette er Oslos første nær nullenergiskole, i tillegg til å ha et av Norges største fasadeintegrerte solcelleanlegg. Skolen har allerede hatt masse besøk fra både innland og det store utland, for å se på hvor imponerende flott denne skolen er.

Innvendig er skolen rålekker! Og under kveldens omvisning slo det meg mange ganger at det må være både motiverende og stimulerende for både elever og lærere å ha undervisning i så vanvittig flotte omgivelser. Alle rom er estetisk vakre og som hentet fra et interiør blad uten en eneste ripe noe sted.

Alle trappeoppganger er dekorert med gigantiske store og fine veggmalerier og kunstverk. Og elevene er så heldige å få tilpasset undervisning ut i fra hvor de befinner seg på iPad. Foreldre blir kurset i hvordan de skal mestre å forstå appene som undervisningen blir gitt i. Hehe! Gymsalen som ligger på toppen av skolen har vinduer fra gulv til tak og sjøutsikt! I tillegg til å ligge langt foran andre skoler teknologisk, har de også inngått samarbeid med Lego Educations for å tilby ekstra morsom, kreativ og fargerik læring.

Skolen tilbyr også halv pris for alle på AKS / Aktivitetskolen som er et tilbud før og etter skolen med masse morsomme aktiviteter. Her står både dans, teater og blant annet forskning på programmet. Jeg kjenner at jeg nesten er litt misunnelig på min lille som har en så spennende skolehverdag i vente .. Hun er virkelig priviligert og heldig som kan nyte godt av en så moderne læreplass fra høsten av! Det er også et stort pluss at hun får være med å bygge opp sin egen kultur på den helt nye skolen. Mange fordeler nå. Sånn var det ikke i det hele tatt når jeg skulle begynne i 1 klasse på skolen i 1984!!

#skole #barn #barnehage #familie #mamma #høst #utdannelse #oslo #informasjon #tips #ipad #teknologi #oktober

4 kommentarer
  1. Tror jeg nesten gleder meg mer enn den lille Laila MA – Rundt Ekvator: .. Skolen er den fineste jeg har sett! Og det burde hjelpe på å ha fine omgivelser på et sted hvor man skal tilbringe så mye tid …

  2. Min datter går også på en skole hvor de bruker ipad, og hun kunne ikke skrive eller lese da hun begynte der i slutten av august. Nå lærer de 3 bokstaver i uken og allerede kan hun skrive mange ord og lese det aller meste. Veldig mange var negative til dette med ipad. Men det funker helt supert!

  3. Så morsomt å høre dette Ronja Åsen! Har snakket med bekjente som er lærere på andre skoler, og de er veldig skeptiske til dette. Mens jeg tenker at de som får muligheten til å starte på helt nye skoler og skoler som satser på å bruke mer teknologi er heldige. Glad for å få denne kommentaren!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg