UWC – United World Colleges

Den dagen man har et barn som kommer hjem og forteller at det ønsker å flytte utenlands for å studere får man tusen tanker og kaos i hodet som foreldre. Jeg hadde aldri hørt om UWC før, og ante ikke hva det var for noe. Når datteren begynte å fortelle om United World Colleges tenkte jeg først inni meg at det ikke var noe som var aktuelt uansett. Men en dag satte jeg meg ned og gikk gjennom alt som sto på nettsiden deres. Og etter å ha lest all den informasjonen jeg kunne finne tenkte jeg at det var et spennende og ikke minst seriøst opplegg som jeg kan støtte og stille meg bak 100 % som en foreldre.

UWC-skolene tilbyr undervisning i International Baccalaureate (IB) Diploma Programme. IB er en anerkjent 2-årig videregående utdanning som gir generell studiekompetanse, og med et oppnådd IB-diplom kan du komme inn på universiteter og høyskoler over hele verden.

I kveld var vi på informasjonsmøte her i Oslo. Det kom overraskende mange ungdom og foreldre. Faktisk var det store lokale stappfult i kveld! Og fult ble det fort. Ingen tvil om at interessen er stor for de 40 nye prestisje plassene som skal snart skal deles ut til noen heldige ungdommer! De som blir plukket ut får gå 2 år på en av UWC skolene som er fordelt på 17 ulike land rundt om i verden neste år.

Det ble informert fra UWC på møte at de har registrert at 50 ungdommer allerede har startet med sin elektroniske søknad, som nettopp ble åpnet, for å komme inn. Datteren min er en av de som allerede er i gang med å forberede søknaden sin.

For en foreldre som står på sidelinjen og følger denne prosessen er det både spennende og veldig skummelt! Det hjalp masse å komme på informasjonsmøte i kveld. Muligheten til å få høre tidligere elever fortelle om sine erfaringer og opplevelser … og også muligheten til høre en mor snakke om sin datter som befinner seg på en UWC skole nå, gjør det hele litt mer virkelig og litt mindre skremmende.

Det som er positivt med dette er at det er tilbud alle kan ha muligheten til å benytte seg av uavhengig av økonomi. Skolene får nemlig mye statsstøtte, og egenandelen er forholdsvis lav i forhold til andre organisasjoner. Mer info om United World Colleges finner du HER!

Som foreldre må man nok gjennom mange faser før man er klar for å sende et av barna sine utenlands. Men håper dette kan bli en fin og god prosess både for de unge håpefulle og også for de litt mer bekymra og engstelige voksne foreldrene.

#uwc #barn #foreldre #college #utenlands #flytte #tanker #erfaringer #oktober #høst #skole #studere #utdannelse #mamma #reise #unitedworldcolleges #utland #uwcnorge

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);
2 kommentarer
  1. ååååh jeg håper hun får muligheten . om de er noe hun ønsker selv og dere sammen ser på som kan være en mulighet så er de kjempebra . fy søren jeg angrer selv på att jeg ikke gjorde noe som de . så utrolig glad for att du støtter og ikke bare feide de under døren ! 😀 ha en fin helg

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg