En dag i Marseille, Frankrike

I dag morges kom vi til et nytt land og et nytt stopp: Marseille i Frankrike! Vi har vært mye i Frankrike tidligere men aldri her før., og var veldig spent på hva vi kunne vente oss. Jeg er veldig glad i små søvnige franske fiskelandsbyer med fargerike hus og båter. Marseille er den nest største byen i Frankrike og en millionby. Derfor var vi også usikre på om vi skulle dra inn til denne byen, eller heller bli med på en utflukt et annet sted. Så lenge på en liten fransk by som heter Cassis og var på nære nippet med å bestille en heldagstur dit i stedet for. Noe jeg er veldig glad for at jeg ikke gjorde likevel. Marseille viste seg nemlig å være en vakker by!

Det er et godt stykke fra cruisehavna og inn til sentrum så man må ta shuttle buss eller taxi. Vi tok shuttlebuss og det tok 30 minutt. Hadde undersøkt litt på forhånd også når det gjaldt hva man burde oppleve i Marseille. Skjønte fort at det var utsikten og katedralen Notre-Dame de la Garde som var verdt å få med seg her. Vi tok et lite tog (Le petit train) fra Vieux Port / havna i Marseilles. Rute 1 har dette stedet som sitt siste stopp. Turen på vei opp hit var både flott og spennende! Vi fikk blant annet se en kjempefin strand og flere andre viktige monumenter. Dette er uten tvil en by med mye historie og flotte gamle bygg overalt. På toppen hvor Notre- Dame ligger er der utsiktspunkt utover hele byen! Og det er når man står her man virkelig ser hvor stor byen er!

Etter togturen og stopp til å ta mange flotte bilder kikket vi litt i byen og butikker. Her finner du alt du kan ønske deg! Vi fant også en Disney butikk og den lille føler seg lykkelig akkurat nå. Hehe! Det slo meg når vi gikk rundt i Marseille hvor hyggelig det var der og hvor vennlige alle vi møtte var. Og det er akkurat det vi alltid vil huske, hvilken fin by det var. Vi har nå seilt vekk fra Frankrike og Marseille og i morgen våkner vi opp i Italia! Der skal vi være med på en spennede utflukt til et sted jeg lenge har ønsker å se. Men før den tid skal vi gjøre oss klar til å se den kjente og kjære musikalen Hairspray ombord i kveld her på Symphony of the Seas.

#symphonyoftheseas #rccl #april #reise #frankrike #foto #marseille

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg