Farvel Roma!

Onsdag kveld forlot vi Roma og satte kursen mot Napoli. Mange slitne passasjerer om ord som hadde vært med på 10 timer lange turer inn til Roma. Havet var like rolig som et svømmebasseng hele veien. Merker ikke at vi er på havet i det hele tatt! Vet ikke om det er fordi skipet er så enormt stort? Eller bare at vi har flaks med været i Middelhavet. Sannsynligvis en kombinasjon av begge. Dessuten er april kjent for å være en bra måned å feriere her nede værmessig.

I går morges kom vi fram til Napoli klokken 07 allerede. Avtanden mellom stoppet Roma og Napoli er ikke stor. Så vi kjørte i sakte sneglefart i hele natt. Ekstra spente på denne dagen fordi vi hadde leid privatsjåfør gjennom skipet for første gang. Fant ut at dette var samme pris som om vi hadde blitt med på en arrangert utflukt som skipet har satt sammen. Vi hadde et ønske om å besøke alle de stedene vi ikke hadde sett på Amalfikysten ennå, og fant ingen tur som hadde alle de stoppene vi ønsket. Derfor fikk vi tilbud om å sette sammen turen slik i ville ha den. Tanken på å i tillegg ha en mindre stressende tur enn å være på tur med 50 andre gjorde at vi slo til. Det vi var ekstra spente på var om sjåføren snakket engelsk? Mange italienske snakker ganske så dårlig og begrenset engelsk har vi merket. På billetten sto det i tillegg nemlig: Limited english! Hvordan tilbringe en hel dag med noen man kanskje ikka kan kommunisere med?

Nå vi gikk i land i Napoli tidlig i går morges hadde vi ingen store forventninger til privatsjåføren vi skulle tilbringe hele dagen med i det hele tatt. Vi viste at vedkommende sannsynligvis snakket dårlig engelsk. Men håpet i det minste at personen var hyggelig og barnevennlig mot den minste. Torsdag ettermiddag kom vi tilbake til skipet etter 9 timer i Amalfi, berømte Positano, Praiano, Ravello og Atrani. Mer om hvordan turen vår til Amalfikysten gikk skal jeg fortelle om snart! Først en lang frokost og noen runder med minigolf.

#symphonyoftgeseas #cruise #rccl #reise #italia #foto #april #mamma

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);
4 kommentarer

Siste innlegg