Positano

Nylig fikk jeg endelig muligheten til å besøke Poitano på Amalfikysten i Italia! Dette er en plass jeg har drømt lenge om å få besøke. Mens vi var på seilingen med det nye cruiseskipet Symphony of the Seas i april kom muligheten. Et av stoppene på ruta med dette cruiseskipet er Napoli. Herfra er det ikke lange veien til blant annet Amalfikysten og Positano. Cruiseskipet arrangerer flere turer til Amalfikysten. Men de hadde kun 2 turer som også hadde et stopp i Positano på bare 1 time. Ellers var det lange 10 timers turer som var innom steder vi har sett før og som vi ikke trenger å se igjen. For meg holder det feks å besøke Sorrento en gang! Disse turene var også dyre! Over 2000 kr pr person.

Fra Napoli går det det heller ingen direktebåt over til Positano. Det er kronglete å komme seg dit. Et alternativ er å ta toget fra Napoli til Sorrento, og derfra ta en drosje videre i 50 minutt eller lengre pga mye trafikk. Det enkleste er derfor bare å leie en sjåfør som er kjent med området og all trafikken, og som kan kjøre deg fra Napoli til Amalfikysten. Og det var akkurat det vi bestemte oss for å gjøre på denne turen og som du kan lese mer om HER og HER!

Sjåføren som kjørte oss kom fra Napoli og kjører folk hit hver dag. Han var godt kjent med området og vi fikk mye nyttig info underveis på turen. En av tingene han sa var at det var lurt å besøke Amalfikysten tidlig på våren. Steder som Amalfi, Capri og Positano er tettpakket om sommeren! Og at Positano som er en knøttliten plass, er et av de stedene som er fullstenig overbefolket da. Positano viste seg å være en bitteliten plass! Jeg hadde hørt at det ikke var den store plassen på forhånd, men var ikke klar over at det var så lite som det faktisk var! 1 time her er faktisk mer enn nok! Resten av reisefølget mitt syntes hele plassen i tillegg var veldig oppskrytt. For dette er en plass man betaler i dyre dommer for å bo! Her koster det flere tusen kroner natta.

Sjåføren vår sa også at dette er en plass hvor man ville ha kjedet vettet av seg om man hadde bodd her for lenge. Ikke bare er plassen bitteliten, det er også begrenset hva man kan finne på her. I Positano er det flere dyre butikker og flere overprisa spisesteder og hotell. Bortsett fra det er det ikke så mye mer her. I midten er det en liten strand, hvor halve stranda er sand og resten er vonde steiner. Det er alt.

Fant ut det er perfekt å dra på dagstur her, men kanskje ikke verdt å bruke en formue på å bo her et par dager. Ja det er vakkert og himla fint! Men hadde jeg brukt tusenvis av kroner på å bo her, ville jeg nok irritert meg over hvor sinnsykt mange turister som kommer her på dagtid og gjør det helt umulig å komme seg fram noe sted. Derfor var jeg glad og fornøyd med få oppleve Positano tidlig i sesongen, litt før de enorme folkemengdene også kommer hit. Det var fint å kunne tusle litt rundt her uten å måtte gå i lang kø. Og takknemlig for at jeg vil huske Positano som det var når vi besøkte plassen. Tror jeg ville følt det var skikkelig kjipt å oppleve Poitano for første gang hvis vi hadde gått oppå horder av andre elleville turister og i kø på den knøttlille plassen.

#positano #amalfi #italia #cruise #reise #amalfikysten #vår #foto #maiBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg