Vakre Amalfi på Amalfikysten

Et av de stedene vi nylig besøkte mens vi var på Amalfikysten var Amalfi. Dette er også et sted jeg lenge har hatt lyst til å besøke! Jeg likte meg bedre her enn i Positano, fordi det føltes større og ikke like inneklemt. Man får følelsen av at man har større og romsligere plass å bevege seg på en man føler man har når man er i Positano. Jeg ble derfor ganske overrasket når jeg fant ut i ettertid at Poisitano har større areal med sine 3950 innbyggere enn Amalfi som er mye mindre i størrelse med sine 5480 innbyggere. Mulig Positano kjennes mye mindre ut fordi det er mer tettbygd overalt der enn det er i Amalfi. Amalfi er også delt opp på en annen måte enn Positano hvor alt ligger samlet.

Den lille byen er kjent for den berømte katedralen sin: Amalfi Cathedral som ligger et steinkast unna stranden. Katedralen er fra år 1208 og er vanvittig vakker! Her er det alltid stappfult med turister, så vi strevde med å få tatt et bilde, selv om vi var her på et tidspunt hvor det var lite turister i forhold til hva det pleier. Om man har interesse for historie er dette stedet å utforske nærmere. Katedtalen er sikkert like flott innvendig som den et utenpå. Men siden dette er et sted hvor det kryr av turister blr man sette av tid til å få sett skikkelig om man først skal gjøre det. Vi valgte i stedet å spise is like i nærheten.

Her er det mange koselige små butikker og spiseplasser. Alle butikkene selger det samme: sitronsjokolade, sitronsåpe, sitronsaft, sitrondrops, tekstiler med sitroner og keramikk med påmalte sitroner. Dette er typisk for alle de små landsbyene og Capri langs hele Amalfikysten. Sitroner er deres store varemerke. Her får du også masse is med sitronsmak!

I følge sjåføren vi hadde denne dagen som kjørte oss rundt på Amalfikysten, så er også Amalfi tettpakket av turister om sommeren. Det kommer busslass på busslass hver eneste dag med turister. Og mange av disse er cruiseturister som kommer på dagtid. Om sommeren er det tung trafikk her og det kan fort ta flere timer å komme seg hit en vei fra Napoli når trafikken er som verst. Veiene er smale, og det er ikke alltid lett å komme seg fram når alle skal hit samtidig. I helgene drar alle de lokale ut til Amalfikysten i tillegg. Sjåføren vår fortalte at han flere ganger hadde blitt sittende fast når det hadde kommet en buss i motsatt kjøreretning som ikke ville flytte seg. Han hadde også opplevd at cruiseturister hadde mistet ?båten sin? fordi de ikke hadde klart å rekke tilbake til havna i Napoli igjen før avgang pga mye trafikk.

Vi likte oss veldig godt på stranden og langs sjøen i Amalfi. Her er det visstnok også stappfult om sommeren. Så det beste tidspunktet å dra hit er i april/ mai og litt utpå høsten i slutten av august eller begynnelsen av september. Om du kunne tenke deg å besøke Amalfikysten for mer enn en dag ville jeg ha sett på hoteller i Sorrento eller Amalfi. Her er prisene lavere enn i Positano. Også kan man heller reise på dagsturer til Positano (som er kjempedyrt!!!) Ravello og alle de andre fine småstedene langs Amalfikysten fra Amalfi og Sorrento.

#amalfi #amalfikysten #italia #vår #cruise #mai #foto #reise #natur

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);
2 kommentarer
  1. Det er et av marerittene mine om natta, jeg drømmer så ofte at jeg ikke kommer meg tilbake til båten 🙂 Men er man på arrangert tur, må de få deg tilbake, det er tryggheten med å betale for det. Når det var skogbrann i Dubrovnik, måtte vi vente på busser som var for sen fordi veien var stengt

  2. Vi har heldigvis aldri vært i den situasjonen Mariann. Men det skjedde nesten med flere på denne turen i La Spezia. Skipet hadde fjernet trappa og hadde i tillegg løsnet fortøyningene på kaien når det plutselig kom en drosje i full fart med passasjerer som skulle bli med skipet. De hadde vært på tur på egenhånd, og hadde muligens feilberegnet tiden? Sjåføren vår på turen til Amalfikysten jobbet for et firma som har en avtale med Royal Caribbean. Men likevel hadde skipet dratt fra de den ene gangen for de kom flere timer for seint tilbake. Men han fortalte at de sto bom fast i trafikken og kom seg ingen sted.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg