Astrup Fearnley 5 år!

Det var veldig godt å komme tilbake til Oslo igjen etter 1 uke med veldig dårlig vær på Sørlandet! Selv om himmelen også var grå og trist i hovedstaden når vi kom tilbake, slapp vi i det minste mer regnvær. Fra Oslo S dro vi rett til bursdagsfeiring på Astrup Fearnley fredag ettermiddag. Noe jeg aldri hadde trodd vi skulle klare etter nesten 5 timer på toget fra Kristiansand.

Astrup Fearnley Museet feiret nemlig seg selv og 5 år på Tjuvholmen fredag, og hadde et spennende program med aktiviteter hele dagen. De ønsket å gjøre noe ekstra for barnekunstgruppa: Rasmusklubben hvor den lille er med så ofte hun kan, og inviterte til en spesiell Cindy Sherman inspirert utkledningsverksted! Stor stas!!

Barna som kom fikk kort fortalt være med på en morsom fotoworkshop hvor de fikk kle seg ut med kostymer og parykker inspirert av den amerikanske kunstneren Cindy Sherman sine selvportrett som henger på museet.

Barnekunstklubben til Astrup Feanley, som er gratis, er et veldig bra og kreativt tilbud til barn og unge her i Oslo! Selv om den lille var stuptrøtt etter lang reise i går ville hun for alt i verden ikke gå glipp av dette. Barneklubben til Astrup Fearnley er alltid et høydepunkt for små kreative sjeler. Det hele ble avsluttet med boller og brus!

#astrupfearnley #kunst #oslo #museum #klubb #barn #familie #bursdag #mamma #høst #helg #september #aktiviteter #tips #anbefaling #foto

Tilbud om gratis opphold

Før vi reiste fra Kristiansand fikk vi besøk av hotellsjefen på sjørøverhotellet Abra Havn. Hun banket overraskende på døra vår tidligere i uken. Hun hadde lyst til å hilse på oss og tilby oss et gratis opphold på Abra Havn i helgen. Da har høstferien startet og det skal være underholdning og masse som skjer på hotellet. Da kommer det også (omsider) sjørøvere til hotellet! Hotellsjefen hadde lyst til at vi skulle få oppleve hvordan det var å være her da. Hun hadde fått med seg at vi har hatt hele hotellet helt for oss selv denne uka.

Dessverre så venter både jobb og andre avtaler på oss hjemme, så det hadde vi ikke mulighet til. Men vi fikk en gratis overnatting som plaster på såret for at vi ikke ble informert om at vi var de eneste gjestene her før vi kom. Hotellsjefen sa også at vi kunne ha fått tilbud om overnatting andre steder, men dette fikk vi heller ingen informasjon om. Uansett, jeg er ikke i tvil om at det er morsomt å bo på Abra Havn når det skjer noe der! Skulle gjerne ha opplevd det.

I helgen er det forresten meldt enorme mengder regn på Sørlandet! På lørdag hele 92 mm nedbør!!! Det skal regne absolutt hele dagen. Det samme gjelder også søndag og mandag. Så håper de gjestene som kommer til Abra Havn denne helgen husker å ta med seg regntøy og paraply … Ellers kan det bli veldig vått for de som skal ut å hilse på sjørøverne (som vi aldri fikk møtt) som kommer til hotellet da! Under kommer noen siste glimt og bilder fra den gjennomførte 'sjørøverbyen' som utgjør sjørøverhotellet Abra Havn.

#barn #abrahavn #kristiansand #dyreparken #mamma #familie #hotell #reise #sjørøver #tema #høst #natur #foto #september #fredag #helg #sjørøvere #kapteinsabeltann

Dyreparken tips!

Vårt Kristiansand besøk nærmer seg slutten. Og det kjennes helt greit, med den uflaksen vi har hatt på denne turen. Vi kjøpte på forhånd billetter til 3 dager i Dyreparken. Tenkte at siden parken er stor og det er masse å se ville vi trenge god tid. Var ikke klar over at nesten alt er stengt utenom sesong. For at andre skal slippe å oppleve nøyaktig det samme, tenkte jeg å komme med noen nyttige og rykende ferske tips til de som planlegger en tur til Dyreparken med barn, eller for første gang, i nærmeste framtid:

1. Hvis du har tenkt å dra til Dyreparken med barn som skal besøke parken for aller første gang, anbefaler jeg å legge besøket til høysesong. Reiser du utenom sesong, opplever du kun å komme til en så godt som stengt park. Alle de mest populære attraksjonene som Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltann sin verden og Kardemomme by er da helt stengt. Og man risikerer fort å få et barn som blir veldig lei seg og skuffa. Jeg har hørt min datter på 5 år si ordet kjedelig mange ganger under dette besøket, og det var ikke det inntrykket vi ønsket å gi henne av Dyreparken og Abra Havn.

2. Hvis du likevel velger å reise på høsten eller utenom sesong holder det å kjøpe billett til 1 dag da det er nok. Det er stort sett kun dyr man kan se på da, og ikke andre ting. Det var kun 1 spiseplass åpen nå i hele parken og 2 butikker. Alt annet var stengt, lukket og låst. Tilbudet av aktiviteter er svært begrenset utenom sesong. Åpningstiden har også vært redusert: kun åpent fra klokken 10 til 15!

3. Last ned Dyreparken appen på telefonen din! Her kan du ved å søke på alle dager og datoer få en oversikt over hva som er åpent og hva som er stengt den dagen du planlegger å besøke parken. Man får også opp hvilke attraksjoner man kan besøke og hvilke aktiviteter som skal foregår på alle dager. Ved å bruke denne appen er det lettere å planlegge et besøk så man kan få mest mulig ut av besøket i parken. Man sparer også penger ved å kjøpe billetter fra denne appen! En billett koster 50 kr mindre i appen enn i parken.

4. Velger du å reise i høysesong holder det å kjøpe billett til 2 dager! Parken er stor, men ikke større enn at du kan dele opp aktivitetene som skjer i høysesongen over to dager. Til de mest populære aktivitetene som Hakkebakkeskogen sitt tog og filmstudio kan du kjøpe billett på forhånd via Dyreparken appen.

5. Mat og drikke er veldig dyrt i Dyreparken! Det er lurt å ha med seg drikke, matpakke, kjeks eller frukt i en sekk om man vil slippe å bruke en formue på mat inne i parken. Babymat får man gratis overalt inne i parken på de ulike spiseplassene.

6. Det er lurt å sjekke værneldingen før du drar! Om høsten er det ofte dårlig vær i eget land. Og varme klær og regntøy kommet som regel alltid godt med! For barn er gummitøvler og parkdress er must inne i Dyreparken på høsten!! Da gjør det jo ingenting om de sklir og får gjørme over hele seg …

7. Det er enkelt og praktisk å bo på hoteller nær parken som feks Abra Havn eller Dyreparken hotell (Noas Ark). Men utenom sesong er det helt dødt på disse hotellene! Vi har ikke sett en eneste sjørøver på sjørøverhotellet Abra Havn mens vi har vært her. Alt er stengt! Det er ingen aktiviteter eller underholdning, og kan fort bli ensomt og veldig kjedelig.

8. Det er lett å komme seg til Dyreparken fra togstasjonen og sentrum av Kristiansand. Det går flere ulike busser hele dagen. Turen tar cirka en halvtime. Og for 2 voksne og 1 barn koster bussbilletten ca 60 kr fra sentrum og til parken.

9. Sørlandsenteret ligger like i nærheten av Dyreparken. Man kan gå dit på ca 10 – 15 minutt fra Dyreparken eller ta bussen. Her er det greit å slå i hel tid og noen timer om været blir dårlig eller man trenger å fylle opp kjøleskapet man har i leiligheten på Abra Havn.

10. Hvis man har begrenset med tid i Dyreparken og vil få med seg noen få høydepunkt, anbefaler jeg å få med seg et par dyrepresentasjoner. Presentasjon av løvene var feks veldig bra! Og dette var like morsomt å se 3 dager på rad!! Dyrepasseren deres var kjempeflink å fortelle og engasjere. Noe som var med på å gjøre det spennende dag etter dag. I høysesongen kan man også få med seg presentasjon av tiger og geopard, som absolutt er verdt å få med seg!! Vi var også med på mating av dyrene i Nordisk Villmark. Men dette gikk ikke helt hjem hos vår 5 åring. Da var hun så lei seg for at Hakkebakkeskogen var stengt .. (som alt annet i parken)

#dyreparken #kristiansand #tips #familie #barn #mamma #høst #reise #opplevelse #september #foto #natur #torsdag #hverdag #dyr #løver

Sjørøverhotellet Abra Havn

Sjørøverhotellet Abra Havn ligger like ved Dyreparken i Kristiansand. Hotellet består av 171 ulike leiligheter, i forskjellige prisklasser, bygget som en landsby, i veldig gjennomført sjørøverstil. Hotellet er bare 5 år gammelt. Her finner du morsomme detaljer overalt! Gatene og de ulike husene har navn som Kaptein Sabeltanns suite, Langemanns hus, Skalkens rottesmug og også helt vanlige pirathus. Selv valgte vi en Toroms sjørøverkåk v/brygga.

Leillighetene har et lite kjøkken med kjøleskap, kokeplate, oppvaskmaskin og mikro. Her finner man også alt man trenger av kjøkkenutsyr for å lage måltider selv. Tallerker, glass, bestikk, gryter osv. Perfekt om man vil spare penger og spise din egen mat, eller feks frokost og kvelds i egen leilighet. Genialt! Maten i Dyreparken er veldig dyr, så bor man i Abra Havn kan man spare en formue på mat og drikke. Hver leilighet har sin egen uteplass og en hengekøye!

Hotellet er åpent fra mars til oktober. Men har skjønt at det er i skoleferiene det er morsomt å bo her. Da er det underholdning og mye som skjer i Abra Havn. Man kan feks bli vekket av sjørøvere, møte Kaptein Sabeltann og spise frokost med sjørøverne mot et tillegg. Man får også storfint besøk av Kaptein Sabeltann båten Den sorte dame. Da er det også en kiosk og spiseplasser som har åpent her i Abra Havn. Det er altså mye liv og røre her i høysesongen.

Vi befinner oss her utenom sesong og det er helt dødt! Hotellet var rimligere enn ellers, men ikke et menneske å se. Har heller ikke sett en eneste sjørøver her. Alt er i tillegg stengt! Både ensomt og kjedelig å være blant de eneste gjestene. Så anbefaler de som vil besøke å ta turen om sommeren, påske eller høstferien. Ellers kan man fort bli skuffa og føle at det er noe helt vesentlig som mangler her i Abra Havn. For hva er vel et sjørøverhotell uten sjørøvere?

#hotell #overnatting #kristiansand #familie #barn #natur #opplevelser #abrahavn #tema #høst #sjørøvere #foto #september

Stengt!

I dag tok vi turen tilbake til Dyreparken for å få med oss Hakkebakkeskogen. Men når vi kom til Hakkebakkeskogen så vi fort at det var stengt! Stengt var også Kardemomme by. Ikke et menneske der … Og Kaptein Sabeltann sin verden var også helt STENGT!!! Lukket og låst med lysene skrudd av. Nok en lite spennende dag her i Dyreparken altså .. Og en veldig skuffa liten jente, som hadde gledet seg så masse til å få oppleve alt dette. Ikke helt som hun forventet at det skulle være her. Trist alt sammen ..

Vi fikk ingen informasjon om dette når vi kom til parken tidligere i dag og det står heller ingenting på hjemmesiden til Dyreparken om dette. For oss som har reist langt for å oppleve dette blir skuffelsen ekstra stor. Det er vanskelig å forklare et lite og forventningsfult barn, som har gledet seg enormt, at alt er stengt nå som vi er her.

Veldig lite å finne på i parken når alt er stengt. Vi gikk en runde å så på noen dyr. Fikk med oss tigeren, mating av løvene igjen, en rød panda, KuToppen, og mating av jerv, fjellrev, gauper og ulver i Nordisk Villmark delen av parken. Den lille fikk en is og så begynte det å blåse og styrtregne voldsomt igjen nå i ettermiddag.

Dyreparken stenger kl 15 hver dag. Og da er det absolutt ingenting som skjer i området her. Knapt en eneste som bor i Abra Havn bortsett fra oss. Har besøkt Sørlandsenteret et par ganger, men det er heller ikke veldig spennende. Noen som har tips til oss om hva man kan finne på her i Kristiansand bortsett fra Dyreparken? Prøver å finne på noe morsomt vi kan gjøre, så vi unngår at dette blir tidenes verste ferie. Hva gjør folk som bor her? Hvor drar man?

#kardemommeby #dyreparken #stengt #hakkebakkeskogen #familie #dyr #barn #kapteinsabeltann #kristiansand #høst #september

Løver og masse regn

I dag våknet vi opp til regn. MASSE regn! Det bøttet ned i voldsomme mengder. Og ute var det bare grått og trist. En skikkelig tung høstdag med andre ord. Kjipt når det som står på dagens program er besøk i Dyreparken. Men var forberedt på at det kunne komme en dag med vær som dette, så hadde heldigvis pakket med oss både regntøy, varme klær og paraplyer før vi reiste. Ting som er fint å ha med seg i kofferten når man er turist i eget land på høsten.

Må innrømme at vi sov ganske så dårlig i natt også. Vi har jo aldri bodd helt alene på et sjørøverhotell før .. så var rart å være de eneste her i natt. Til og med resepsjonen stengte jo i går ettermiddag like etter vi kom hit. Og i natt var det altså bare oss her. Men i dag kom det heldigvis noen flere, 2 familier til. Hurra! Nå er vi heldigvis ikke alene her mer.

Selv om det regnet som bare det dro vi likevel til Dyreparken. Bortsett fra oss var det ikke mer enn 3 – 4 andre personer i parken. Så vi slapp unna alt som heter kø for å si det sånn. Den lille var så ivrig og spent at hun ikke merket noe til at det regnet i perioder. Det hun hadde gledet seg aller mest til å se her var løver og tigere. Så vi prioriterte å bruke mest tid i Afrika, Asia og Jungel delen av Dyreparken i dag.

Høydepunktet var uten tvil å få være med å se når løvene ble matet i formiddag.Det var spennende å stå så nær de! Og interesant å høre en dyrepasser som kjenner løvene godt fortelle om hver og en av de. Det var også morsomt å endelig få se Julius som jeg vokste opp med, gjennom boken, i min barndom. Denne boken er jo like populær! Og min lille gledet seg også til å se apene og Julius like mye som meg.

Det som er negativt med å besøke dyreparken nå er at alt er stengt! Alle butikker og spiseplasser var lukket og låst. Kun 1 butikk og en spiseplass: Soko, som hadde åpent noen timer i dag. Ellers er det ingenting å se nå. Så en enorm skuffelse for den lille som besøker Dyreparken for første gang. Med der dårlige været i tillegg føles det ut som vi befinner oss i en spøkelsespark. For det er jo nesten ingen andre her!

Åpningstidene i parken er også redusert. Det er kun åpent fra kl 10 til 15. Men det er like greit, for når klokken var litt over 14, var det eneste vi hadde lyst å dra der i fra. Jeg skjønner at vi befinner oss her på helt feil tidspunkt. Men kunne ønske hjemmesiden til Dyreparken hadde informert litt bedre enn de gjør, om at det de tilbyr nå er et veldig redusert tilbud fra den vanlige driften. For det var dessverre ikke spesielt hyggelig å være der i dag. Og vi dro derfra triste med en ikke spesielt god følelse etter dagens besøk. Tenker at sånn burde det ikke være, når man betalt en formue for å komme inn, uansett hvilken sesong man er på besøk der.

#dyreparken #kristiansand #sørlandet #barn #familie #reise #opplevelser #tur #tips #foto #høst #tirsdag #natur #regn #stengt

Helt alene i Abra Havn!

Tidlig i dag morges tok vi toget til Kristiansand. NSB hadde nylig tilbud på togbilletter, og da slo vi like godt til. Fordelen med å jobbe turnus er at man har fri når man minst venter det og når andre ikke har fri. Og da har man også muligheten til å benytte seg av billige billetter mange andre ikke kan dra på. Et tilbud vi bare må være flinkere til å bruke før den lille starter på skolen, og kun kan reise bort i skoleferiene

Det er egentlig ganske koselig å reise med tog, så lenge det ikke er forsinkelser. Og turen fra Oslo til Sørlandet tar bare 4 timer og 30 minutt. Det gikk kjempefort! Tror den lille nesten ble litt skuffa over at vi kom så fort fram i dag. Vi hadde nemlig plasser i Familie vognen på toget som viste tegnefimer og hadde masse bøker. Hun lekte med andre barn som var ombord. Og ble lei seg når vi skulle gå av fordi hun hadde det så kjekt. Skal vi gå av allerede? Det var hennes reaksjon når vi kom fram til Kristiansand tidligere i dag

Jeg trodde ikke vi kunne sjekke inn på hotellet før klokken 15, og gikk derfor rundt å kikket på Sørlandsenteret en stund før vi dro til Dyreparken. Ble derfor ganske overrasket når de ringte oss fra Abra Havn og lurte på når vi kom? Vi var nemlig de eneste gjestene (!!!) og de ansatte var veldig klar for å gå hjem. Fikk beskjed om at vi kom til å bli helt alene her og at vi hadde hele Abra Havn helt for oss selv. De gav oss et kart over området og vi fikk beskjed om å kose oss av de ansatte som humret, lo og smilte før de dro sin vei.

Alt er stengt av spiseplasser på hotellet i Abra Havn. Det er heller ingen kiosk åpen. Før de ansatte dro fikk vi også beskjed om vi gå til et annet hotell for å spise om vi ble sultne eller vi kunne ringe Peppes Pizza for de kan sikkert levere. Det endte med at vi dro tilbake til Sørlandsenteret i kveld for å spise der. Det er litt langt unna å gå for de minste. Men det går buss rett utenfor Abra Havn 2 ganger i timen.

Vi har ikke sett en eneste sjørøver på sjørøverhotellet ennå heller. Der er jo ingen her! Håper på litt sol i morgen også. Litt flere gjester hadde også vært fint, for det er ganske så ensomt her. En situasjon vi aldri hadde trodd vi skulle havne i på et så stort og populært sted som dette, til tross for at det er enda en uke igjen til skolens høstferie starter.

#abrahavn #kristiansand #dyreparken #hotell #barn #familie #opplevelse #mandag #natur #foto #reise #mamma #sørlandet #tog #norge #nsb #september #høst

Dyreparken i Kristiansand

Den siste tiden har vi brukt all fritid til boligjakt. Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å flytte. Men når man bor i Oslo, er det ikke det enkleste boligmarkedet man befinner seg i. Vi vet akkurat i hvilke områder vi kunne tenke oss å bo. Og vet hva vi vil ha og ikke vil ha. I følge avisene er prisene synkende. Men i virkeligheten går fremdeles eneboliger både 1 og 3 millioner over takst. Uansett, vi håper det ordner seg i god tid før vår minste skal begynne på skolen neste år. Det er ingen tvil om at det hadde vært en stor fordel å bo nær skolen hun skal skrives inn på. Ja takk til kortere vei til jobb også. Nå tar det meg en hel time hver vei å komme seg dit! Skulle gjerne brukt til mindre tid på offentlig transport hver dag enn jeg gjør nå.

I morgen tar vi uansett pause fra jobb, hverdag og boligjakt! Da går turen til Dyreparken i Kristiansand. Og skal tilbringe uken der blant løver og røvere. Dette er en plass vår minste lenge har hatt lyst til å besøke. Men vi har ikke fått det til før nå. Vi er klar over at det er utenom sesong. Og det er ikke sikkert alt er åpent mens vi er der. Men fordelen er at nå er det billig å reise dit, og vi satser på at vi slipper masse kø.

Vi skal bo på sjørøverhotellet Abra Havn, og må innrømme at både store og små gleder seg veldig til å teste alt Dyreparken har å tilby! Selv har jeg ikke vært der på over 10 år. Og siden den gang vet jeg at parken har blitt veldig mye større enn den engang var. Så kom gjerne med tips dere som har vært der, om hva vi må få med oss, hvor vi bør spise, hvor vi ikke bør spise, og hva vi ikke må gå glipp av!

// bilde lånt fra Dyreparken sin @Instagram side

#mamma #barn #dyreparken #kristiansand #helg #reise #foto #familie #natur #abrahavn #aktiviteter #tips #sjørøvere #dyr #pirater #opplevelser #søndag