Dagstur til Gdynia

Vi har siden sist kommet hjem igjen fra vår tredje tur til flotte Gdansk i år. Vi hadde nok en fin tur der, og dagene gikk altfor fort mens vi var der. Jeg hadde tenkt å skrive om den flotte turen vi hadde til Gdynia rett etter vi kom hjem, men dagene bare flyr avgårde. Og om bare 1 dag reiser vi vekk igjen! På fredag blir det en ny tur tilbake til flyplassen her i Oslo,  og denne helgen er det nye opplevelser som venter på oss.

Men først litt om Gdynia! Dette er en av nabobyene til flotte Gdansk. Vi har alltid hatt lyst å dra hit for å se, men de andre gangene vi har vært i Gdansk har turen gått til Sopot. Vi var derfor enige om at vi skulle dra til Gdynia denne gangen om vi fikk en dag med fint vær. Værvarselet hadde på forhånd ikke meldt spesielt bra vær for denne turen. Vi fikk en del regn som ventet, men også store deler av dagene med fint vær. Den nest siste dagen vi var der våknet vi opp til knallblå himmel og vi var da raske med å komme oss ut og og avgårde på tur.

For å komme til Gdynia og Sopot kan man ta tog eller taxi. Togstasjonen ligger i enden av Gamlebyen i Gdansk. Og til høyre for kjøpesenteret Forum Gdansk. Togbilletten til Sopot kostet bare 7 kr og den koster ikke stort mer til Gdynia. Vi valgte å gjøre det så enkelt som mulig: tok taxi fra Gdansk til Gdynia. Hadde sett at det fantes et flott område her som het Orlowo. Denne plassen ligger mellom Sopot og Gdynia. Her er det en lang strand, en flott brygge man kan gå ut på som de også har i Sopot og fine turmuligheter. Turen tok ikke mer enn en knapp halvtime og kostet under 100 norske kroner.

Etter å ha ruslet rundt på denne kjempefine plassen en stund ville vi se selve sentrum av Gdynia. Vi tok buss 21 fra Orlowo bare et par holdeplasser og gikk ned til sjøen. Her var det lange strender og flere historiske museumsbåter man kunne besøke, bare for å nevne noe.  Vi avsluttet på et gigantisk kjøpesenter som het Riviera. Det lå rett ved togstasjonen i Gdynia. Hadde derfor vært lett å bare ta toget tilbake til Gdynia. Men valgte å ta en taxi tilbake også fordi vi hadde alt for mye å bære på etter en tur på dette kjøpesenteret.

I ettertid synes vi nok at både Sopot og Gdansk er mye finere enn Gdynia. Men det var uansett kjekt å endelig få sett Gdynia også. Anbefaler stopp i Orlowo om man har tenkt seg hit. Nå skal jeg finne fram kofferten å pakke til reisen vi skal på i morgen. Det blir kjekt å komme seg vekk igjen og tilbringe denne helgen på et stilig hotell en helt annen plass.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg