Gjensyn med Marseille

I fjor besøkte vi Marseille i Frankrike for første gang. Dette var et av stoppene vi hadde på seilingen når vi reiste med cruiseskipet Symphony of the Seas. Vi hadde ingen forventninger til denne byen og ville egentlig dra til Cassis når vi var her, men valgte å dra inn til Marseille og ble veldig positivt overrasket.I fjor tok vi et lite tog opp den berømte kirken Notre Dame som ligger på toppen av byen og hadde en kjempefin dag her. Du kan lese mer om besøket vi hadde i Marseille i fjor HER! Når jeg så at Marseille var et av stoppene på cruiset vi var på i år gledet jeg meg til å komme tilbake.

Dagen vi kom til Marseille viste gradestokken 40 varmegrader!!! En av de dagen vi var overlykkelige for at vi ikke hadde booket en tur på forhånd. Jeg hadde gledet meg til å vise mine eldste døtre denne byen, for de hadde ikke vært her før, men på grunn av den intense varmen ble det ikke helt som vi hadde planlagt på forhånd. Vi tok en shuttlebuss fra cruisehavna og inn til sentrum. Vi hadde fått vite at det lå et stort kjøpesenter like ved sentrum. Les Terrasses Du Port hadde 190 butikker og air condition!! Link HER! Det tok cirka 10 minutt å gå bort og der og da føltes det ut som den perfekte avgjørelsen. Der var det skygge og avkjølende å være. På dette senteret hadde de alle butikken vi liker og et stort utvalg av alt du kan tenke deg og mange spiseplasser. Etter en stund her ble halvparten av oss rastløse og hadde lyst til å gå tilbake av sentrum av Marseille. Mens de eldste ville bli lengre på kjøpesenteret og møte oss andre senere.

Når vi kom ut at kjøpesenteret føltes det ut som det var blitt enda varmere ut. Vi strevde med å gå veien rett fram mot sentrum igjen i varmen. De 10 minuttene det tok føltes ut som en hel liten evighet og jeg trodde vi aldri skulle komme oss fram. Tilbake i sentrum av Marseille ruslet vi langs havna, så på alle båtene og gikk i den fine bilfrie gågata Rue Saint Ferreol. Her ligger det også masse butikker. Planen var at vi skulle møte de andre her. Men de hadde gitt opp på veien bort i varmen. Når de så bussen som gikk tilbake til havna føltes det ut som en bedre plan. Det endte med at vi gjorde det samme. Veien tilbake til bussen føltes like uendelig lang som veien bort til sentrum. I køen på veien inn til bussen sto folk med gjennomvåte klær etter å ha vært ute i varmen.

Den fine dagen vi hadde planlagt at vi skulle ha i Marseille ble til en dag som det egentlig var for varmt til å være ute. Vi hadde bare noen timer i land før vi alle sammen ga opp og fant ut at det var bedre å bruke dagen på å være innendørs med air condition på fult og bade i bassenget på båten. Hetebølgen som traff Frankrike mens vi var der ble i det varmeste langer for oss. Selv om vi hadde drømt om sol og varme før vi reiste, er 40 varmegrader bare altfor mye for oss fant vi fort ut.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg