Menton

For noen år siden besøkte vi den lille kystbyen Menton som ligger på den Franske Riviera mellom Monaco og grensen til Italia. Vi gikk tur langs stranden og i de koselige gatene, og jeg husker at jeg tenkte at det var en fin plass. Byen minner meg om min favorittby Villefranche-sur- Mer med sine fargerike hus og gater, bare at denne byen er større. Vi hadde tenkt å dra innom Menton igjen i fjor når vi var i Villefranche, men hadde dårlig vær og droppet det. Nå er byen aktuell på ny ettersom jeg har en datter som vurderer å søke seg inn på et anerkjent universitet som ligger i Menton nå i høst.

På seilingene vi hadde med Celebrity Edge i juli fikk vi muligheten igjen. Vi hadde stopp i både Villefranche og Monaco som er like i nærheten. Vi bestemte oss for å dra til Menton når vi denne gang kom til Monaco. Dette er en plass vi har besøkt mange ganger før og nå føler oss helt ferdig med. Se HER! Derfor tenkte jeg at det ville være hyggelige å gjøre noe helt annet enn å tilbringe dagen der. Jeg hadde heller lyst til å vise mine eldste døtre som ikke hadde vært i Menton før denne kjempefine og koselige byen.

Bare 3 stopp med toget fra Monaco ligger Menton. Her er stemningen rolig og avslappende i forhold til de mer travle nabobyene Monaco og Nice. Byen er delt i 2. I den eldste delen ligger alle husene oppover en bratt klippe, mens i den nyere delen ligger alt nedenfor klippen. Her finner du også alle butikkene og spiseplassene. Byen har flere strender, og den fineste ligger i den gamle delen av byen, nedenfor klippen. Her er det også en stor og fin sandstrand. Bare 1 km fra havna hvor alle småbåtene ligger er grensen til Italia.

Universitet i Menton ligger bare et steinkast fra den fine sandstranden og havet. Skolen hadde stengt for sommeren, men jeg gikk tur oppover den bratte klippen av den gamle delen av byen for å se området. Her var det veldig fint! Hyggelig gamleby hvor man opplever at forholdene er så små at lokalbefolkningen hilser på deg i gatene. I Menton finnes det ikke noe fancy kjøpesenter, men mange små butikker og spiseplasser utendørs langs en bilfri gate rett ved gamlebyen. Selv om Menton er en stille og rolig plass er det verdt å ta turen hit! Været der er også varmt og solrikt nesten hele året.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg