Ombord på Celebrity Edge

Lørdag formiddag gikk vi ombord på det helt nye cruiseskipet Celebrity Edge utenfor Roma. Det ble ferdig bygget før det var planlagt og har seilt noen måneder i Karibien før det nå kom til Europa. Celebrity Cruises er søsterselskapet til det mer kjente Royal Caribbean. Skipet er stort og utrolig flott innvendig og utvendig på alle dekk. Det har 16 etasjer, 2900 passasjerer og ca 1500 ansatte ombord. Vi har tidligere reist med begge selskapene og har vært på 15 cruise tidligere. Etter å ha reist på flere cruise og prøvd 2 ulike selskap har vi funnet ut at vi foretrekker Celebrity Cruises. Her er tempoet litt roligere og mer avslappende ombord enn hos Royal Caribbean. Den minste på 7 år er også veldig glad i Royal Caribbean fordi de har egne basseng for barn og flere aktiviteter for barn og ungdom både inne og ute. Men Celebrity har også barne og ungdomsklubber, med ulikt program hver dag som kjøres fra morgen til kveld, for de som har lyst til å bli med på dette.

Det som er nytt på dette helt nye skipet er at man kan laste ned en app på telefonen før man skal reise. Når man kommer ombord kan man koble seg gratis på skipsnettet og se programmet på skipet hver eneste dag digitalt. Her kan man også bestille turer, bestille måltider, se menyer på de ulike spiseplassen og de har fått en chat funksjon som gjør at de som reiser sammen kan sende meldinger til hverandre. Det er helt genialt når man skal feks gi beskjeder til hverandre om hvor man befinner ombord på båten og skal møtes. Man har sjelden dekning ombord om man ikke kjøper internett pakke, noe som er dyrt, og da får man heller ikke sendt meldinger. Nå kan man likevel kontakte hverandre selv om man ikke har kjøpt det. Fint for familier som reiser sammen og har flere lugarer, men noe alle ombord ser ut til å kose seg med. Muligheten til å holde seg oppdatert om alt som skjer uten å måtte drasse på et programblad på mange sider i papirformat.

Ombord på skipet har de også kuttet ut all plastikk og funnet andre løsninger. Før var det mye pålegg og smørpakker som fantes i små plastikkbeger. Nå har de puttet penøttsmør og syltetøy på store og stillge glassflasker i stedet for. Sugerørene er nå i papir. Til og med vannflaskene man fikk før er nå byttet ut med noen kjempefine flasker resikulerbare aluminiumsflasker som er kjempefine!! Veldig positiv at også de store cruiseskipene har begynt å tenke nytt, mer miljøvennlig og endelig litt annerledes på den fronten. I dag er vi kommet fram til Livorno/Pisa/ Firenze stoppet i Italia etter å ha vært er helt 1 døgn på havet. Planen i dag er å bare ta livet med knusende ro. Vi har sovet lenge og skal straks til frokost.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg