Tilbake til Villefranche-sur-Mer igjen

Den lille byen Villefranche er en sjarmerende og fargerik liten by som ligger ved havet på Den franske riviera. Her har vi vært på besøk mange ganger før. Faktisk så mange ganger at jeg for lengst har mistet tellingen over hvor mange ganger vi har vært der nå. Men selv om vi har vært der mange ganger før blir vi alltid glad for å komme tilbake igjen her.

I fjor sommer var vi ikke så heldig med været når vi var der. Bare noen minutter etter vi kom begynte det å regne. Vi hadde da tenkt å ta toget til Menton, men siden været var så dårlig dro vi bare en tur over til Monaco. Håpet at været kanskje skulle være litt bedre der, men det var ikke lange stunden mens vi var der at vi hadde opphold. En trist og grå dag værmessig. Vi dro derfor tidlig tilbake med båt til cruiseskipet vi var på da: Celebrity Constellation. Så fort vi var ombord kom et styrtregn jeg aldri har sett makan til. Himmelen var helt hvit og vi kunne ikke engang se Villefranche fra bukta vi lå ankret opp i på grunn av all tåken som lå tykt foran oss.

Denne gang ble vi heldigvis møtt av blå himmel og sol og det føltes godt å komme tilbake! Dagen vi var her var en av de varmeste på hele turen vi hadde med Celebrity Edge. Mens de fleste amerikanerne ombord hadde bestilt heldagsturer langs hele den franske riviera for å se mest mulig, følte ikke vi behov for å se de større byene Nice, Eze og Monaco igjen. Vi har vært der så mange ganger og ville bare tusle bort på stranden for å bade. Det mange ikke vet er nemlig at dette er den fineste plassen langs hele den franske riviera. Dette er den koseligste byen og stedet som har en av de fineste sandstrendene. Mange av de andre byene: Nice og Menton feks, har strender med bare stein. Her ligger dessuten mange hyggelige spiseplasser hvor man kan sitte ute å spise og koselige små butikker hvor man kan finne mange fine skatter.

Det er ingenting som føles mer slitsomt enn å tilbringe en hel dag på tur med hundre andre man må ta hensyn til, i en buss en hel dag, når gradestokken viser nesten 40 varmegrader ute. Derfor var vi så glad for at vi ikke var med på tur denne dagen, men bare slappet av alene. Det beste man kan gjøre når det er så varmt er å kjøle seg ned i vann. Og når utsikten er så fin som den er her,  blir det plutselig veldig fint å bade i havet. Vi rakk noen is, slush og litt kikking i noen butikker før vi var fornøyd og dro tilbake til båten. Alle enige om at dette hadde vært den beste dagen vi hadde hatt på hele turen.

Hotellet du ser i bakgrunnen på flere av bildene, Welcome Hotel, finner du link til HER!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg