Symbolet på en tragedie

Det har vært en tung og vond helg! Nyhetene har flommet over med nyheter som har vært så grusomme, at det har vært vanskelig å ta alt sammen inn. Når man så begynner å få bilder av alle de uskyldige som har mistet livet sitt, føles tragedien ennå sterkere. Og i alle saker som dette, er det alltid noe eller noen som gjør mer inntrykk enn andre.

Jeg kom over en artikkel som viste et bilde som gjorde sterkt inntrykk. På bildet ser man et vanlig kjærestepar fra Paris: Gilles Leclerc og Marianne Labanane. De var ute en vanlig fredagskveld for å se en konsert, kose seg og drikke noen øl. Før konserten tok de et bilde av seg selv og la det ut på Instagram. Men ingenting var vanlig med dette bildet. For like etter bildet ble tatt, stormet 4 tungt bevæpnede terrorister konserten og drepte alle de så.

Mange har lurt på hvordan det gikk med nettopp dette kjæresteparet fra Paris. Bildet som ble lagt ut fra Gilles sin Instagram profil @justviking er likt av over 10 000 personer. Og under bildet er det nesten 8000 kommentarer fra folk over hele verden som har utrykt bekymring for paret og kommet med støtte og håpet på det beste siden terroren fant sted.

Marianne ble funnet på et sykehus. Hun overlevde. Men er i sjokk, og husker ellers fint lite. Og hva skjedde med Gilles? Familie og venner lette intenst etter han i flere dager. Det ble bekreftet først mandagskveld fra familien at han dessverre ikke klarte seg. Han døde. Og har offisielt blitt en del av den dystre statistikken over alle de som omkom i helgens terror.

Bildet er blitt selve symbolet på de grusomhetene som fant sted i Paris i helgen. Og sannsynligvis er det fordi vi alle kan kjenne oss igjen i Marianne og Gilles. Vi har alle vært på en konsert en fredagskveld med en øl i hånda. Vi deler alle sammen gleden vi føler i sosiale medier før vi skal se vårt favorittband. Vi har alle sammen kommet tidlig til en konsert for å prøve å sikre oss en bra plass foran scenen. Men vi har ikke på noe tidspunkt tenkt at vi skulle bli drept for å gjøre noe vi elsket.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg