Hotell i Venezia

Cruiset vi var på i fjor gikk fra Venezia til Barcelona. Cruiset vi skal på i sommer går fra Roma til Venezia. Det betyr at vi måtte finne overnatting på ny i Venezia. Vi hadde ikke trengt å stoppe her på vei hjem, men når vi først er der har vi jo veldig lyst til det. Tror det hadde blitt vanskelig å komme til en så fin plass som Venezia og bare dra vekk derfra med engang. I fjor bodde vi på flotte Hotel Hilton Molino Stucky Venice.

Hilton hotellet ligger på den lille øya La Guidecca og det var vi kjempefornøyd med! Hotellet hadde blant annet gratis transport over til selve Venezia og tilbake igjen i egen båt. Det var også deilig å bo på en roligere plass for selve Venezia kan fort bli veldig intenst og masete om sommeren når det er mange turister der. Guidecca hadde også et lavere prisnivå enn midt i selve Venezia, så koste oss veldig på spiseplasser der hvor også mange lokale spiser. Prøvde å booke dette hotellet også denne gang, men var bare kjempedyre rom igjen. I fjor betale vi ikke så mye for de 2 rommene vi hadde ved siden av hverandre da, men i år var disse rommene dessverre helt utsolgt. Skjønner godt hvorfor alle vil bo der. En kjempefin liten øy!

Dermed måtte jeg begynne å lete etter hotell i Venezia igjen! Vi har også bodd tidligere HER!Hotel Antiche Figure men hadde lyst til å prøve noe nytt nå. Heldigvis får man ikke opp nesten 11 000 overnattingsmuligheter når man søker på Venezia som man gjør med Roma. I Venezia fikk jeg opp ‘bare’ 2 677 forskjellige steder som tilbyr overnatting. Siden vi har vært i Venezia før hadde vi ikke et kjempestort behov for å bo midt i den sentrale delen av Venezia. For vi har sett det meste som er der tidligere, og har mer lyst til å se noen av de andre øyene og steder rundt Venezia som vi ikke har fått sett tidligere.

Valget i år falt på hotellet LaGare Hotel Venice – MGallery by Sofitel som ligger rett ved vannet på øya Murano. Hotellet er en tidligere fabrikk som laget håndlaget glassverk og er nå omgjort til et moderne hotell i rolige omgivelser. Hilton hotellet vi bodde på i fjor var en omgjort kornfabrikk gjort om til hotell. Begge hotellene har bevart fabrikk fasaden, inne er det høyt under taket og ligner på mange måter på hverandre. Hotellet på Murano tilby gratis transport til og fra flyplassen (om man er tidlig ute å reserverer plass) og tilbyr også shuttelbåt til og fra selve Venezia. Det samme gjorde også Hilton på Guidecca

Hotellet har både store og små rom i alle prisklasser. Det blligste jeg fikk opp var 1400 kr pr natt. Vi har bestilt et rom som går over 2 etasjer med frokost inkludert. Verdt å sjekke ut dette hotellet på Murano, eller noen av mine andre anbefalinger som ligger litt mer sentralt, om du planlegger en tur til vakre Venezia i nærmeste framtid.

// Bilder lånt fra Booking.com sin side.

#venezia #hotel #italia #hotell #murano #sommer #ferie #guidecca #juli

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);
4 kommentarer
    1. Venezia er en fin by, men ja, veldig dyrt Mathilde! Men det var ikke like dyrt på Guidecca, som ligger rett over vannet fra selve Venezia. Grunnen til at jeg booket hotell nettopp der var fordi jeg hadde lest at det var her de lokale dro for å spise. Og vi sparte en hel liten formue nettopp på å bo litt borte fra ‘alt’. Sparte også masse penger på at dette hotellet hadde gratis transport over dammen når vi skulle over. Jeg synes det er veldig klamt og varmt i Venezia om sommeren. Vi hadde stort utendørs basseng på Hilton hotellet, og det var mer fristende å være der, enn å gå i kø med andre turister. Om du skal tilbake noengang, anbefaler jeg deg å heller bo på Guidecca.

    2. Venezia er en veldig flott plass Evelin! Anbefales veldig!! Ingen av disse hotellene er spesielt dyre heller. Venezia har hotell i alle prisklasser. Så også på en kjempefin leilighet en privatperson leide ut billig. Og fant et tidligere kloster som de har gjort om til et hotell med en fantastisk drømmehage! Her finnes det virkelig noe for alle. Øya Lido som ligger lenger utenfor har jo også fine strender.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg