Pompeii

Vi har alltid hatt lyst til å se Pompeii og når vi denne gang var i Napoli benyttet vi omsider muligheten. Pompeii ligger bare en kort kjøretur unna Napoli. Fra havna i Napoli tar det cirka 20 minutt å kjøre dit. Vi ble med på en privat tur som jeg har skrevet om HER! Har man studentbevis er det lurt å ta det med seg her for da betaler man nesten ingenting for å komme inn. Bare 2 Euro pr student, det er jo ingenting! Når vi hadde kjøpt billetter fikk vi tilbud om å betale litt ekstra for å ha med oss en guide. Vi tenkte at vi ikke trengte det, noe som viste seg å være en stor tabbe!! Vi fikk en som jobbet der til å krysse av på et gratis og kjempestort kart vi fikk over Pompeii det viktigste vi burde se mens vi var der. Det ble etterhvert enormt mange kryss på kartet som kun var på italiensk. De var nemlig tom for kartet som sto på engelsk. Vi skjønte ingenting av det som sto på kartet vi hadde fått, men tenkte at vi skulle klare å finne fram på området på egenhånd.

Det første som slo meg var hvor stort dette området var. Jeg var ikke klar over at det var så stort som det faktisk var. Men forsto før vi gikk inn at dette måtte være et større område siden han som tegnet på kartet vårt fortalte at man trenger minst 3 dager for å se alt her. (!!!) Sjåføren vår fortalte oss også før vi gikk inn her at han hadde ‘mistet’ mange turister i Pompeii. Mange finner rett og slett ikke veien ut igjen! Så vi fikk hans private tlf nummer som vi skulle ringe om vi skulle gå oss bort  og ikke fant veien tilbake til en av utgangene på avtalt klokkeslett. Når vi var her inne skjønte  vi også at vi burde ha betalt for en guide til å bli med oss. Alle områdene er merket med tall og vi skjønte jo ikke stort mye om hva som har vært på de forskjellige stedene. Det sto bare et par setninger her og der på engelsk med kort informasjon.  Skulle gjerne hatt flere opplysninger og historier om bakgrunnen for de ulike og forskjellige stedene. Kartet vårt skjønte vi ingenting av. Og flere av veiene vi gikk viste seg å være blindveier, som ikke førte oss framover, så brukte mye unødvendig tid på å gå tilbake til hovedveiene. Vi hadde ikke så mange timer her som vi burde ha hatt, siden vi valgte å reise på tur både til Pompeii og Positano denne dagen. Hadde vi betalt ekstra for en guide kunne den personen også vist oss de viktigste områdene vi burde ha sett og gått i.

Cruiseskipene arrangerer masse ulike turer i hver havn, men de er ofte korte og veldig dyre! Mildt sagt overpriset. Det cruiseskipet gjør er at de også bruker ulike firma i hver havn til å arrangere turene for de. Og det samme kan man enkelt ordne på egen hånd til halv pris.  Vi har derfor funnet ut at det er bedre å bare ordne alt selv. Anbefaler på det varmeste firmaet i Napoli vi brukte denne gang. Kontaktinformasjon til dette selskapet finner du om du trykker på linken jeg har lagt inn på dette innlegget. Vi har bare gode erfaringer med de selskapene vi har brukt. Det er også mer avslappende å være med på en privat tur enn å sitte  i en fullstappet buss i varmen. Når man reiser alene på tur som en familie feks kan sjåføren tilpasse dine ønsker og stoppe når man ønsker det. Det er ikke mulig når man reiser mange samlet på en buss.

Pompeii var en opplevelse! Kunne bare ønske at vi hadde hatt mye mer tid der og en guide som kunne blitt med oss og vist oss den beste ruten og de viktigste stedene som man ikke bør gå glipp av. Det anbefales å bruke litt ekstra penger på dette for å få mest mulig ut av besøket i Pompeii. Det er ikke så dyrt og verdt pengene. Det er fort gjort å gå seg bort her på egenhånd. Området er også så stort at det beste er å ha med seg noen som er kjent og kan vise vei. Lurt å komme hit tidlig på dagen før det blir for varmt. Fra midt på formiddagen er det mange turister her og det blir fort slitsomt å gå rundt i kø.

2 kommentarer
  1. Pompei er absolutt en opplevelse. Tenker at det er greit å ha guide, ja. Vi var med på en guidet tur fra Roma som funket bra. Nå har dere vært der og fått sett de viktigste tingene i hvertfall 🙂 Mange fine bilder dere har tatt også 🙂

   1. Åh du har vært der? Kunne ønske vi hadde hatt mer tid der. Gikk så masse feil i gater som ikke førte oss noen sted og skulle gjerne hatt noen historier bak noen av byggene. Kostet bare 15 Euro for en guide og jeg angrer så mye på at vi ikke betalte litt ekstra for det. Tror det ville gitt oss en helt annen opplevelse av Pompeii enn vi sitter igjen med. Nesten så jeg tenker at vi må gjøre det på nytt engang vi er tilbake i Napoli. Men nå er det så mange andre steder vi har lyst til å se der også. Vil tilbake til Capri og øya Ischia som vi ikke har besøkt før. Har du vært der?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg